Slotconcert

SLOTCONCERT: ZING(ev)EN VERBINDT

Wat?

“Zingeven Verbindt”, maar ook musiceren verbindt.

We willen deze Week van Religie en Levensbeschouwing Antwerpen dan ook feestelijk afsluiten met een concert vol diversiteit in klank en kleur, én in betekenisgeving.  Iedereen die wars is van hokjes-denken en zich bruggenbouwer voelt, wordt van harte uitgenodigd.

Er zal muziek zijn uit verschillende religies en levensbeschouwingen en we geven graag een podium aan musicerende vluchtelingen.

We sluiten het concert af met een drink en hapjes uit diverse culturen.

 

Praktisch

Locatie:           AMUZ, Kammenstraat 81, 2000 Antwerpen

Datum:             zaterdag 19 november 2016

Aanvang:          19.00 uur

Kaarten:            6,00 €

 

Programma

Zing Zang Zong

Het kinderkoor Zing Zang Zong werd in september 2012 opgericht door Veronica Joris en Joost Gils, geïnspireerd door Marleen Van Ouytsel. Zij stelden vast dat muziek een taal is die kinderen met verschillende achtergronden kan verenigen. In groep zingen en musiceren is ontspannend en verrijkend.

 

Cristel De Meulder en Bart Wils

Cristel De Meulder behaalde aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium in Antwerpen de Eerste Prijs Kamermuziek en het Hoger Diploma voor Zang bij Liane Jespers. Aan het Koninklijk Muziekconservatorium in Brussel behaalde ze haar Meestergraad. Haar repertoire omvat een ruime waaier: oratoria, cantates, passies, orkestmissen, kamermuziek en het klassieke religieuze repertoire..

Bart Wils studeerde in 2010 af aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen: met grote onderscheiding heeft hij het diploma “Master in de muziek: afstudeerrichting accordeon”.

 

Benjamin Müller en pianist

Benjamin Müller is chazan (oppervoorzanger) van de Grote Synagoge in Antwerpen. Hij is degene die in de sabbatsdiensten, bij huwelijken, rouwdiensten en op joodse hoogtijdagen de gebeden en psalmen in de synagoge voorzingt. Benjamin Müller wordt internationaal erkend als één van de grootste chazzanim van dit moment. Tijdens dit concert zal Benjamin Müller op de piano begeleid worden door de katholieke diaken en muziekleraar Luc Van Hoof.

 

Govinda Bhajan Group

Govinda Bhajan Group zijn aan Krishna toegewijde muzikanten uit Bangladesh. Ze zijn opgegroeid met Bengaalse devotionele muziek met als instrumenten harmonium, mridanga drum en karatels (cymbalen). Ze zingen samen met Belgische vaishnava's.

 

Tarek Alsayed Yahya

Tarek Alsayed Yahya werd geboren in Aleppo. Hij was docent ûd (peervormig, twaalfsnarig instrument, voorloper van de luit) in twee conservatoria in Aleppo. In België heeft hij verschillende cursussen gegeven in zijn specialisatie in Sint-Niklaas en Antwerpen. Begin 2016 heeft Tarek een CD in België uitgegeven. Hij brengt traditionele muziekstukken uit Aleppo doorvlochten met Andalusische variaties.

 

Faith Yinkore

Faith Yinkore is gospelzangeres in de Ethimkerk in Antwerpen.

 

De Karavaan

Het interculturele muziekproject De Karavaan focust op samenwerking met de Romagemeenschap. De muzikanten spelen aanstekelijke cross-overs tussen balkan, gipsy, jazz, folk en funk. Roma muzikanten en muzikanten van diverse komaf, professionelen en liefhebbers, zoeken naar een gemeenschappelijke ‘grensloze’ muziektaal. De Karavaan belooft feest, dynamiek, durf en diversiteit! Op initiatief van Madam Fortune zien we hier een optreden van de Antwerpse Karavaan.

Gebruikerslogin

CAPTCHA
Deze vraag dient om te testen of je geen robot bent.