Wie zijn wij?

ZINGEVEN VERBINDT

 

 “Ons diepste verlangen is juist om ervan bewust te zijn dat we delen zijn van dat grote geweldige geheel. Dan voelen we ons thuis en kunnen we de zin van ons leven vinden. We krijgen een innerlijk begrip van de dingen en kunnen veel gemakkelijker harmonie in het leven opbouwen. En dit alles is in elk van de religies te vinden. In elke religie is een mystieke stroom aanwezig, die dat innerlijk leven zoekt en beleeft. De eenheid van alle religies en levensbeschouwingen, dat is de centrale boodschap van het soefisme voor deze tijd”. Dat zegt Johan Witteveen, ex-voorzitter van het IMF en voorman van de Nederlandse Soefi-beweging (http://www.vrijmetselarijdenhaag.nl).

We zouden de sturende gedachte achter de week van religie en levensbeschouwing antwerpen niet beter kunnen verwoorden.

 

Het is geen nieuws meer, we leven in een superdiverse samenleving waar al te vaak de verschillen in de kijker worden gezet. Maar als het over het wezenlijke van ons leven en onze plek in de wereld gaat, het zoeken van de zin van ons bestaan, dan wonen we allen in hetzelfde huis. Met deze week willen we de binnen- en buitendeuren en de ramen van dit huis open zetten, ontmoetingen realiseren, begrip voeden, herkenning aanwakkeren.

 

Er is een breed aanbod aan initiatieven waar ieder zich wel door aangesproken kan voelen: een tentoonstelling; stadwandelingen; een concert; lezingen… lees er alles over op deze website.

 

 

DE LEVENSBESCHOUWELIJKE GEMEENSCHAPPEN

 

de anglicaanse gemeenschap
de Bahaì’i gemeenschap
de boeddhistische gemeenschap
de evangelische gemeenschap
de Hare Krishna gemeenschap
de joodse gemeenschap
de katholieke gemeenschap
de mormoonse gemeenschap
de islamitische gemeenschap
de orthodoxe gemeenschap
de protestantse gemeenschap
de vrijzinnige gemeenschap

 

 

 

DE LEVENSBESCHOUWELIJKE ORGANISATIES

 

  4 New Moslims

  Antwerpse Contactgroep voor Joods-Christelijke Betrekkingen (ACJCB)

  Antwerpse Raad van Kerken

  De Loodsen

  Faculty for Comparative Study of Religion and Humanism Antwerpen (FVG)

  Humanistische Jongeren (Hujo vzw)

  Humanistisch-Vrijzinnige Vereniging (HVV vzw)

  Tafels van Vrede

 

 

DE LEDEN VAN DE WERKGROEP

 

Ahmed Azzouz, Rita Bouwman, Pascale Cools, Mario Cools, Javeri Deepak, Eric Devos, Anna Goovaerts, Johan Jonckheer, Peter Keersmaekers, Jan Kint, Annemie Luyten, Aharon Malinsky, Omar Nahas, Danny Rouges, Hassan Sbat, John van der Dussen, Emma Van der Kaden, Marleen Van Laere, Tom Van Mieghem, Marc Van Russelt, Johan Vrints.

 

MET DANK AAN:

 

Gebruikerslogin

CAPTCHA
Deze vraag dient om te testen of je geen robot bent.