Het goddelijke gelaat van barmhartigheid

Op woensdag 16 november 2016, midden in de Week van Religie en Levensbeschouwing, organiseert het Universitair Centrum Sint-Ignatius Antwerpen (UCSIA) een Dag van ontmoeting en dialoog tussen religies.

Jahweh, Allah, God toont Zijn barmhartigheid in de geëngageerde inzet van de ene mens voor de ander. Deze dag nodigt eenieder uit om hiervan getuigenis af te leggen: iedere jood, moslim of christen die, voortgestuwd door zijn geloof, ‘werken van barmhartigheid’ beoefent als beroepskracht of vrijwilliger. Vertel uw gesprekspartners wat u motiveert en sterkt, of wat u moedeloos maakt en doet weifelen.

De studiedag bestaat uit twee delen: een plenaire sessie waarin de christelijke parabel van de barmhartige Samaritaan door Ilse Van Halst geduid wordt in dialoog met een joodse gelovige en een moslim.

In gespreksgroepen rond de 14 (‘geestelijke’ en ‘lichamelijke’) werken van barmhartigheid kan u aan elkaar vertellen hoe u zich iedere dag inzet voor de ander en vanuit welk geloof. Wat kunnen joden, moslims, christenen en andersgelovigen van elkaar leren?

Alle praktische info vindt u hier.

Gebruikerslogin

CAPTCHA
Deze vraag dient om te testen of je geen robot bent.