Interculturele viering 16 juni 2019 - 9.30

Interculturele viering

"Gods liefde is in ons hart uitgestort"

O.-L.-Vrouwekathedraal Antwerpen
16 juni 2019 - 9.30 u.

De viering wordt voorgegaan door Mgr. Johan Bonny, bisschop van Antwerpen.
Aansluitend animatie en verbroedering op de Handschoenmarkt.
GlobAnt, Wereldkerk bisdom Antwerpen, ORBIT Antwerpen en het bisdom Antwerpen nodigen u uit op de Interculturele Viering  voor en in de kathedraal van Antwerpen.

De viering begint met een voorstelling op de Handschoenmarkt van de verschillende katholieke buitenlandse  gemeenschappen in het Antwerpse. Een twaalftal gemeenschappen tonen zich in hun traditionele klederdracht en gaan stoetsgewijs de kathedraal binnen elk met een typisch cultureel of religieus symbool .

In de kathedraal gaat Mgr. Johan Bonny voor in een eucharistieviering in concelebratie met een tiental priesters-voorgangers en diakens van de verschillende gemeenschappen en organisaties. De eucharistieviering wordt opgeluisterd met liederen en gebeden in de talen van de deelnemende gemeenschappen.

Na de dienst in de kathedraal verzamelen de buitenlandse gemeenschappen op de Handschoenmarkt voor een multicultureel feest waar ontmoeting met elkaar en met de Antwerpse passanten centraal staat.

Meerdere gemeenschappen maken eigen culinaire specialiteiten klaar die ze aanbieden  aan elkaar en aan de passerende menigte. Daarnaast zijn er sandwiches en diverse dranken.

Ondertussen treden muziek- en dansgroepen op met uiteenlopende culturele achtergrond, allen leden van de buitenlandse katholieke gemeenschappen.  Elk optreden wordt ingeleid en verhelderd door priester Ernest Kabongo, verantwoordelijke van Globant.
Dit jaar zal er ook een vertegenwoordiging van CCV (Centrum Christelijk Vormingswerk) zijn, die  mensen wegwijs maakt in de mogelijkheden om verder op vragen tot ontmoeting en vorming in te gaan.

 

Deze activiteit is een samenwerking van GlobAnt, ORBIT Antwerpen, Bisdom Antwerpen. Met de steun van de Stad Antwerpen.

Eventdatum: 
zondag, 16 juni, 2019
Vervaldatum van dit bericht: 
maandag, 17 juni, 2019

Gebruikerslogin

CAPTCHA
Deze vraag dient om te testen of je geen robot bent.